Kávy z našej pražiarne opäť potvrdili svoju výnimočnú kvalitu a chuť. V prestížnej medzinárodnej súťaži sme získali 4 ocenenia a obhájili sme titul Great Taste Producer.
Káva patrí medzi najobľúbenejšie a najdostupnejšie firemné benefity. Ale nie je káva ako káva. V čom sa prémiová káva z remeselnej pražiarne líši od bežnej, komoditnej?
Bezkofeínová káva sa v posledných rokoch teší vzrastajúcej popularite. Stále je však okolo nej veľa otázok a my sme sa rozhodli, že vám odpovede na najčastejšie z nich zhrnieme do krátkeho blogu.
Jeden z najpopulárnejších dezertov na svete netreba azda nikomu predstavovať. Poďte si spolu s nami pripraviť obľúbenú variantu Tiramisu, bez použitia surových vajíčok. Zvládnete to za pár minút.
Pojem náhradné plnenie je dobre známy všetkým firmám, ktoré zamestnávajú viac ako 20 ľudí. Vďaka našej spolupráci s chránenou dielňou viete teraz využiť náhradné plnenie aj na nákup kávy a darčekov z našej pražiarne.
Nedávno nám do oka padla zaujímavá pomôcka na prípravu kávy, "kávovar do vrecka" Trinity Zero. Rozhodli sme sa ju teda vyskúšať. Pozrite sa, ako funguje, čo dokáže a či sa ju oplatí kúpiť.
Káva z Indonézie je rovnako rôznorodá a pestrá ako krajina sama. Kúpite tu najdrahšiu kávu sveta ale i lacnú zemitú robustu. Prezradíme vám, prečo je to tak a ktorú indonézsku kávu sa oplatí ochutnať.
Light, Medium, či Dark roast? Čo znamenajú tieto termíny a prečo ich pražiari uvádzajú do popisov káv? Ide o pomenovanie stupňov praženia kávy, ktoré výrazne ovplyvňujú jej chuť.
Naša modranská pražiareň má na konte ďalší úspech – už po druhý krát sa nám podarilo získať prestížne ocenenie Slovakia Superbrands Award.
Séria videí o kreslení obrázkov pomocou mliečnej peny pokračuje. Tento krát sa spolu s nami naučíte kresliť do šálky kávy milého medvedíka. Trúfnete si?
Produkcia komunálneho odpadu na Slovensku neustále rastie. Aj preto sa zamýšľame nad tým, ako vieme znižovať dopad nášho podnikania na životné prostredie. Jedným z krokov je bezobalové dodávanie kávy.
Ak ste milovníkom kávy a chceli by ste sa práci s kávou venovať aj v profesionálnom živote, jednou z možných ciest je stať sa baristom. Prečítajte si, čo by mal dobrý barista ovládať a čo je jeho každodennou náplňou práce.