Nákupný košík
Pri nákupe nad 29 doprava zdarma

V košíku nie sú žiadne produkty.

Šálka espressa s cremou

RISTRETTKO #5: Ako má vyzerať správna crema?

Crema, niekedy nesprávne nazývaná aj pena, je vedľajší produkt extrakcie kávy. Vzniká pôsobením CO2 v zrnkách kávy a jej vzhľad a kvalita nám dokážu o káve mnohé prezradiť. Napríklad aj to, či je káva čerstvá alebo správne pripravená.

Crema je znakom dobrého espressa

Na to, ako by mala vyzerať „dokonalá“ crema panujú rôzne názory. Jedno je však isté. Espresso bez cremy je ako cappuccino bez peny.😉

Ak chcete vedieť, prečo je crema niekedy krásne hustá a karamelová a inokedy bledá a spadnutá, pozrite si video s našim baristom Majom. Vysvetlí vám, čo všetko ovplyvňuje vzhľad a kvalitu cremy a tiež, aké sú najčastejšie dôvody toho, že crema nevyzerá podľa vašich predstáv.

Chcete dokonalú cremu? Vyberte si z ponuky čerstvo pražených káv.

Čerstvosť kávy je jedným z dôležitých faktorov, ovplyvňujúcich vzhľad a kvalitu cremy pri príprave kávy cez pákový alebo automatický espresso kávovar. Obsah CO2 v kávových zrnkách totiž po upražení postupom času klesá. To znamená, že čím je káva čerstvejšia, tým bohatšiu a krajšiu cremu môžete očakávať na hladine espressa.

Výberové
zrná

Čerstvé
praženie

Svetové
ocenenia

Expresné
doručenie