Nákupný košík
Pri nákupe nad 29 doprava zdarma

V košíku nie sú žiadne produkty.

pracovné predmety Baška

Baška: marketérka & copywriterka

Pod palcom má všetky naše webové stránky a jej hlavnou úlohou ako copywriterky je, aby naša káva ľuďom zachutila už v e-shope.

Čomu sa Baška venuje?

Baška k nám do tímu nastúpila v apríli 2018 ako copywriterka a marketérka. Hlavnou náplňou jej práce je správa našich webov a e-shopov, písanie blogov, PR článkov, tlačových správ či iných textových podkladov pre online aj offline médiá. Aktívne spravuje aj náš firemný YouTube kanál, na ktorý pre vás pravidelne nahadzuje nové diely Kávovlogu a odpovedá na vaše komentáre. Okrem toho zodpovedá za naše newsletterové kampane, ako aj komunikáciu s agentúrami a dodávateľmi služieb v oblasti marketingu a PR.

Baška - copywriterka a marketérka

Čo hovorí na prácu v pražiarni kávy Baška?

Ako copywriterka toho o našej pražiarni už popísala veľa, preto sme sa jej spýtali, ako vníma svoju vlastnú prácu a pôsobenie v EBENICA COFFEE.

Čo ťa na práci v pražiarni a z tvojich každodenných činností najviac baví?

Vo všeobecnosti ma baví všetko kreatívne – kde sa viem takpovediac vyjašiť. Veľmi ma baví písanie o rôznych „exotických“ témach ako napríklad o pestovaní a spracovávaní kávy, pestovateľských krajinách či špeciálnych druhoch káv. Tiež sa rada podieľam na príprave foto kampaní, natáčaní videí alebo organizácii eventov, ako bolo napríklad naše Kávobranie. Veľmi rada mám však aj obyčajné momenty, keď degustujeme novú kávu a môžem kolegu Maja sledovať pri príprave espressa či filtra… je v tom akési, slovami ťažko opísateľné čaro.

Čo ťa okrem kávy dokáže najviac nakopnúť?

Určite spánok a dobré jedlo, v práci zasa priveľa termínov a uzávierok, kedy sa vo mne spustí menší „panic mode“, takže zrazu je efektivita level 3000. 😀

Baškine každodenné predmety

Do ktorej „kávovej krajiny“ by sa chcela pozrieť?

Určite na Kubu – jednak kvôli kultúre, architektúre, ale aj káve, ktorej pestovanie to nikdy nemalo v tejto krajine ľahké – znárodnenie fariem, nedostatok investícií, odborného personálu a aj veľmi chabá infraštruktúra. A veľmi ma fascinujú aj krajiny, kde sa kávovníky pestujú v maximálnom súlade s prírodou a miestnym ekosystémom, ako to je napríklad na Ekvádore. Ale pestovanie a spracovanie kávy je tak fascinujúci proces, že by som sa naň išla pozrieť kamkoľvek, pretože čo krajina, to iný prístup.

S kým by si chcela ísť na kávu a prečo?

Hm, závisí vždy od aktuálnej nálady… Ak by som si ale mohla vybrať naozaj kohokoľvek, tak určite by to bol Alexander Supertramp. Ak však hovoríme o bežnej realite, tak vždy si napríklad užívam stretnutia s kolegami pri kávovare – za tých pár minút stihneme rozobrať všetky „klepy“. 😀 Celkovo je však pre mňa káva asociáciou pohody a oddychu, takže v zásade si ju viem vychutnať s kýmkoľvek, ale aj sama so sebou.

Aká je tvoja najobľúbenejšia káva a kávový nápoj?

Obľúbené kávy mám hneď dve – na espresso je to určite Ethiopia Dimtu Tero, do cappuccina sa mi zasa neskutočne hodí naša Cuba. Dodnes však s láskou spomínam na našu Limitku z roku 2018 Tanzaniu Ngilu Estate, ktorá ma naučila oceniť ovocné espresso. Čo sa nápojov týka, závisí od viacerých faktorov, no v zásade sa rozhodujem medzi espressom, cappuccinom a espresso tonicom.

Baška v sklade kávy

Ako Bašku vnímajú jej kolegovia?

Baška vie byť náladová a ako správny Býk aj tvrdohlavá. Aj napriek tomu však máme radi jej bezprostrednosť, pohodovosť, kolegialitu a úprimnosť. V práci je flexibilná, svedomitá, systematická a precízna. Baška je taká naša milá spisovateľka, ktorá má svoj vlastný autorský štýl a nad vecami premýšľa. Je navyše aj veľký poctivec, ktorý má dobré technické myslenie a zmysel pre detail. Viaceré svoje „koníčky“ preniesla aj do kancelárie – ako zarytá vegánka nás napríklad inšpiruje svojimi receptami či tipmi na nové čisto rastlinné produkty. V kancelárii si presadila triedenie odpadu a neváha s tým pravidelne otravovať aj nás. 😀 Po druhej vlne pandémie podľahla novej vášni – pestovaniu izbových rastlín z čoho benefitujú aj tie naše v kancelárii a podnikovej predajni.

Výberové
zrná

Čerstvé
praženie

Svetové
ocenenia

Expresné
doručenie