Košík

Váš košík je prázdny.

Ako vyzeral náš prvý Deň otvorených dverí?

detail šálky na espresso

V piatok 8. novembra bolo u nás v pražiarni obzvlášť rušno. Pri príležitosti 10. výročia vzniku našej firmy sme totiž organizovali náš historicky prvý Deň otvorených dverí. A že dopadol na výbornú sa môžete presvedčiť z menšej fotoreportáže.

Ako to vyzerá v zákulisí pražiarne?

zelená káva v mechu a čerstvo pražená káva

Hlavnou „atrakciou“ nášho Dňa otvorených dverí bola prehliadka pražiarne spojená s odborným výkladom a živou ukážkou praženia kávy. Priestormi pražiarne návštevníkov sprevádzal náš barista Majo a majiteľ pražiarne Marek Fajčík, ktorým sa podarilo spraviť celkom až 10 prehliadok s cca 150 ľuďmi.

čerstvo pražená káva sa sype z pražiaceho stroja

V sklade zelenej kávy sa mohli návštevníci dozvedieť čo to o pestovaní kávy, jej zbere a spracovaní, či o spôsobe, akým sa z krajiny pôvodu dostane až k nám do Modry. Počas praženia im náš pražiar Andrej zasa vysvetlil, ako prebieha praženie kávy, v čom sa odlišuje v závislosti od zrna, čo je to prvý crack a prečo nemôže pražiaci stroj nechať úplne bez dozoru.

Káva tiekla potokom…

príprava espresso kávy

Čo by to bol za Deň otvorených dverí bez degustácie kávy? Preto sme si v rámci programu pre návštevníkov pripravili blok s názvom Cesta okolo sveta, v ktorom mohli porovnať vždy dve kávy z rôznych kontinentov. V kávovom dueli si tak zmerali sily singlové kávy z Brazílie, Etiópie a Rwandy, a do užšieho výberu sa dostal aj náš blend Intensivo.

espresso šálky Ebenica na Kávobraní

Počas celého dňa bolo konzumné kávy pre všetkých návštevníkov našej podnikovej predajne zdarma, čo sa prejavilo aj na množstve spotrebovanej kávy. Len za tento 1 deň sa spotrebovali zhruba 4 kilogramy zrnkovej kávy, čo predstavuje cca 450 espresso káv.

Svet alternatívnych príprav kávy

príprava cascary a kávy cez tzv. sifón

Aby to však nebolo len o espresse, súčasťou programu bola aj ukážka alternatívnych metód prípravy kávy. Návštevníkov sme napríklad zasvätili do tajov aeropressu, V60 či vacuum potu, ktorý sa „ľudovo“ nazýva aj sifón. Okrem toho mali návštevníci Kávobrania možnosť ochutnať aj coldbrew – za studena lúhovanú kávu či teplý čaj z cascary – sušených kávových šupiek.

barista Majo a hostia Kávobrania

Cascara mnohých zaujala svojou sviežou farbou, no najmä ovocnou arómou a chuťou, ktorá pripomína náš šípkový čaj. V studenom zimnom počasí tak tento horúci nápoj mnohým dobre padol, a tak sa vypilo až 2,5 litra cascary. Zahanbiť sa však nedal ani coldbrew, ktorého sa vypili tiež viac ako 2 litre.

balíček brazílskej kávy a cappuccino

Kým niektorí z návštevníkov sa zastavili len na rýchle espresso či cappuccino, viacerí sa u nás v pražiarni zdržali aj niekoľko hodín – degustovať, diskutovať a skrátka si užívať príjemné chvíle. A presne takto sme si náš prvý Deň otvorených dverí predstavovali. Preto sa chceme touto cestou poďakovať všetkým vám, ktorí ste prišli. Bez vás by to nebolo ono!

návštevníci Kávobrania v našej predajni

Určite sa na DOD vidíme aj budúci rok. Dovtedy je vám plne k dispozícii náš e-shop plný kávy, kde si každý môže vybrať tú svoju.

Foto: Michal Barok

Výberové
zrná

Čerstvé
praženie

Svetové
ocenenia

Expresné
doručenie