Feri: pracovník výroby, baliarne a logistiky

Aj napriek jeho nezvyčajnej výške, si ho všimnete len málokedy. Jeho prirodzeným habitatom je totiž naša baliareň a sklad.

Čomu všetkému sa u nás Feri venuje?

Feri k nám nastúpil v januári tohto roka, čím sa stal nielen najnovším, ale zároveň aj najmladším členom nášho tímu. Ako pracovník potravinárskej výroby, baliarne a logistiky má na starosti všetky činnosti a aktivity, vďaka ktorým si môžete v našom e-shope, podnikovej predajni či Beanboxoch kúpiť balíček čerstvo praženej kávy. Úzko spolupracuje so svojimi kolegyňami Monikou a Stankou, ktorým pomáha s balením a uskladňovaním upraženej kávy či vybavovaním objednávok našich zákazníkov. Okrem toho má na starosti aj viaceré, fyzicky náročnejšie práce v sklade a baliarni.

Feri portrét

Pražiareň kávy – ako vníma prácu v nej?

Keďže u nás Feri pracujeme len niekoľko mesiacov, zaujímalo nás, ako on sám vidí a vníma svoju prácu v pražiarni kávy.

Čo ťa na práci v pražiarni a z tvojich každodenných činností najviac baví?

Keďže som v tíme iba chvíľu, presnejšie od 3. januára, tak musím povedať, že sa mi tu veľmi páči a zatiaľ ma baví všetko, čo robím. Mám rád celý ten proces od lepenia etikiet, váženia a mletia kávy až po finalizáciu balíčkov, ktoré si môžu naši zákazníci kúpiť buď v e-shope alebo u Mišky na predajni. No ak by som si mal niečo vybrať, povedal by som, že najviac zo všetkého ma baví príprava zásielok podľa objednávok zákazníkov.

Čo ťa okrem kávy dokáže najviac nakopnúť?

Sú to hlavne moji priatelia a cvičenie, no odkedy som sa začal otužovať, tak musím povedať, že ľadová sprcha má pre mňa najväčší účinok, čo sa nakopnutia týka. 🙂

pracovné pomôcky Feriho

Do ktorej „kávovej krajiny“ by sa chcel pozrieť a prečo?

Chcel by som vidieť rovno dve krajiny, a to Brazíliu a Guatemalu. V Brazílii ma obzvlášť láka hlavné mesto Rio de Janeiro, ale aj Amazonský prales, ktorý by som chcel vidieť na vlastné oči. No a v Guatemale ma veľmi láka sopka Acatenango, na ktorú by som chcel vyliezť a pozrieť si z nej východ alebo západ slnka. No a samozrejme, pri tej príležitosti by som tam rád ochutnal aj kávičku.

Ktorá z káv Ebenica je tvoja favoritka a aký je tvoj obľúbený nápoj?

Najviac mi zachutila naša Brasil Frankenstein, ktorú preferujem predovšetkým v espresse. No priznávam, že v poslednej dobe mi extrémne začalo chutiť aj cappuccino, možno práve kvôli tomu, že mi ho moji kolegovia vedia profesionálne pripraviť. V cappuccine mi najviac chutí naša kávová zmes Harmonelle alebo potom single origin káva Cuba.

S kým by si chcel ísť na kávu a prečo?

Myslím si, že veľa ľudí tohto človeka nepozná, volá sa Wim Hof a je to motivačný rečník známy aj ako Iceman. Venuje sa extrémným športom a je známy najmä svojou odolnosťou voči extrémnemu chladu. Mám doma aj jeho knihu a bol by som veľmi rád, keby mi ju podpísal, keď už budeme na tej kávičke… 😀

Feri balí kávu

Aký je Feri očami jeho kolegov a kolegýň?

Hoci je Feri najmladším členom našej „crew“, nie je to na ňom nijak poznať. Je to totiž veľmi rozumný, rozvážny a vyzretý chalan, ktorý sa veľmi rýchlo zadaptoval a bez problémov zapadol do nášho zabehnutého tímu. Feri je slušný, príjemný a pracovitý človek, ktorý je vždy pozitívne naladený, dokáže si zachovať chladnú hlavu a rád s čímkoľvek pomôže. Dá sa s ním o čomkoľek pokecať a bez problémov sa chytá aj na naše vzájomné žartíky a doťahovačky, čo je, pre nás ako tím, veľmi dôležité. Vďaka jeho výške a očividnej fyzickej sile môžeme bez zaváhania skonštatovať, že je silnejší než ristretto z Intensiva, a to už je čo povedať! 😀