Košík

Váš košík je prázdny.

KÁVOVLOG #30: Ako sa rodí kávovlog?

barista majo pri natáčaní kávovlogu

Mnohí z vás sa nás pýtajú, ako vzniká kávovlog. V tomto dieli sme sa preto rozhodli pozvať vás do zákulisia jeho natáčania. Pozreli sme sa na to, prečo vznikol tento projekt a ako vyzerá typický natáčací deň. 

Každé kávovlogové dobrodružstvo začína v našej podnikovej predajni v Modre v hlavnej úlohe s baristom Majom a kameramanom Michalom Barokom. Tu máme všetko, čo pre dokonalý kávovlog potrebujeme – profesionálny stroj na kávu a kávové príslušenstvo od výmyslu sveta. Za predajňou máme baliareň a pražiareň kávy a niektoré scény vznikajú práve tam. 

Nahliadnite za kulisu tvorivého procesu

Natáčanie si vyžaduje prípravu. Predtým, ako spustíme kamery sa musíme starostlivo pripraviť. Často spracovávame náročnejšie témy a Majo deň vopred chystá materiál na 3 scenáre. Natáčame totiž hneď tri epizódy naraz. 

Aby boli naše kávovlogy vizuálne kvalitnejšie, používame 2 kamery súčasne. Snažíme sa zachytiť každý detail, od štruktúry zrniek až po odtiene farieb.

No nech sa snažíme akokoľvek, niekedy vznikajú aj úsmevné faily. V priebehu natáčania sa dejú nepredvídateľné situácie, na ktorých sa ale zasmejeme až s odstupom času 🙂 Jedným z príkladov je situácia, keď sme v polovici natáčania zistili, že nemáme zapnuté mikrofóny. 

A taká malá pikoška: Na konci natáčania sa nám vždy nakopí pekná hromada nedopitých šálok kávy. Niekedy až 8-10 na hlavu.

Staňte sa spolutvorcami kávovlogu

V prvých dieloch kávovlogu sme to mali jednoduché. Snažili sme sa totiž zodpovedať otázky, ktoré ste nám často dávali. Ako si pripraviť dokonalú kávu a rôzne kávové nápoje, alebo ako správne udržiavať kávovar. Priznáme sa, dochádza nám inšpirácia a preto sa opäť obraciame na vás. Sú témy spojené s kávou, ktoré vám nedajú spávať? Čokoľvek vás zaujíma, napíšte nám a my o tom natočíme ďalší kávovlog. Tešíme sa na vaše nápady. 

Výberové
zrná

Čerstvé
praženie

Svetové
ocenenia

Expresné
doručenie