Keďže sa nám vonku zozimnieva a Vianoce sú za rohom, náš Majo pre vás natočil špeciálnu edíciu kávovlogu, v ktorom pripravil netradičný kávový nápoj. Ako inak, vianočný. Ako sám vraví, toto ovsené latte zahreje nielen telo, ale aj ducha nejedného kávičkára.
Latte na každú príležitosť
Pre mnohých je práve káva latte prvou voľbou. A to najmä vo chvíľach, keď túžia po teplom a povzbudzujúcom nápoji, ktorý prebudí zmysly a pohladí chuťové poháriky.
Jednou z výnimočných vlastností latte je jeho variabilita. Existuje množstvo variácií, ako tento nápoj pripraviť podľa vašich chuťových preferencií. O vanilkovom a čokoládovom ste už určite počuli. Poďte si s nami pripraviť toto vianočné. Jeho tajnou ingredienciou je zimný vianočný sirup.
Nahliadnite za kulisy tvorivého procesu
Ingrediencie:
- 60% čokoláda (Peru)
- mletá škorica
- celá škorica
- trstinový cukor
- zmes vianočného korenia
- ovsenné mlieko
- káva Colombia Medellin
Postup:
- Nad parou si rozpustíme čokoládu a namočíme do nej okraj pohára.
- Pripravíme si vianočný sirup.
- Na panvicu dáme cukor, vianočné koreniny a miešame, kým nám vznikne karamel.
- Pridáme vodu a necháme rozpustiť.
- Hotovú zmes precedíme cez sitko a necháme schladiť.
- V kanvičke na napeňovanie mlieka napeníme lyžicu vychladnutého sirupu a mlieka.
- Do pohára si pripravíme dvojitú dávku Colombie Medellin a dolejeme napeneným mliekom.
Náš tip: Vianočné latté sa skvelo dopĺňa s kávovým vianočným pečivom z nášho blogu 🙂