Prečo by sme mali kvalitnú kávu piť aj v práci?

Káva je náš obľúbený kolega, no nad kvalitou jeho „práce“ začneme uvažovať až vtedy, keď si uvedomíme, že s ním trávime 1/3 svojho života.

Prečo je kvalita kávy taká dôležitá?

My ľudia máme množstvo rituálov a ranná káva je jedným z nich. Keďže značnú časť svojho života – podľa sociológov a analytikov až takmer 1/3 – trávime v kancelárii, malo by nám záležať aj na kvalite kávy, ktorú tam dennodenne pijeme. Nikto predsa nechce piť zlú kávu. Potvrdzujú to aj dáta od Coffee&Health, ktorých štúdie sa zúčastnilo viac 8 200 zamestnancov zo 6 európskych krajín. Podľa ich zistení až 56 % zamestnancov považuje chuť firemnej kávy za dôležitú. A ako už je všetkým známe, chuť kávy sa odvíja od jej kvality.

ranná esspresso káva v šálke

V mnohých slovenských firmách sa stále pije nekvalitná káva

Ako dlhoročný dodávateľ kávy na Slovensku vieme, že zamestnanci sú často s kvalitou a chuťou kávy nespokojní. Vymeniť zlú kávu za dobrú však nemusí byť pre firmy vždy jednoduché. Mnohé totiž pri snahe o zmenu kávy bojujú s rôznymi dilemami a obavami.

„Káva, ktorú máme je zlá, no už sme si zvykli.“
Pomerne často je káva vo firme vnímaná ako toner do tlačiarne – kúpi sa akákoľvek náplň podľa dostupnosti a ceny. Ak tlačiareň aspoň ako-tak tlačí, tak je všetko v poriadku.

„Nová káva môže byť ešte horšia ako tá pôvodná.“
Nikto nechce byť vo firme „revolucionárom“. Obava, že nová káva môže byť ešte horšia ako tá pred tým, je taká veľká, že celá firma radšej zostane pri pôvodnej, hoc nekvalitnej káve.

„Dobrá káva je drahá, nemáme na ňu budget.“
Pri lacnejších, komoditných kávach sa cena za šálku pohybuje približne niekde okolo 15 centov. Na Slovensku stále platí: čím nižšia cena, tým lepšie. Otázne však je: pre koho?

kontakt na dodávateľa kávy

S našou kávou je spokojných viac ako 200 aktívnych firemných zákazníkov

Na slovenskom trhu sme už viac ako 10 rokov a za ten čas sme mali možnosť dodávať kávu do nespočetného množstva firiem – od tých najmenších s 5 a viac ľuďmi až po veľké so stovkami zamestnancov. Nezáleží na tom, či firma podniká v oblasti bankovníctva, poisťovníctva, IT alebo ide o verejnú správu. Každý si zaslúži piť kvalitnú kávu.

Kvalita a čerstvosť

Pôžitok z kávy sa v prvom rade odvíja od jej pôvodu, spracovania a praženia. Na rozdiel od lacných, komoditných káv pracujeme s výberovými zrnami získaných priamo od farmárov. Šetrným a najmä odborným pražením tak dokážeme našim klientom dodávať kávu, ktorá v plnej miere ponúka všetky svoje zdravotné i chuťové benefity.

Aróma a chuť

Rozdiely medzi kvalitnou a nekvalitnou kávou sa dajú spoznať hneď, a to v aróme, vzhľade a chuti. Čerstvo pražená káva má výraznú arómu, bohatú cremu a lahodnú, plnú chuť. Prístup k takejto káve na pracovisku je pre motiváciu zamestnancov nesmierne dôležitá. Keď je totiž dobrá káva dostupná v office, nie je dôvod hľadať ju inde.

príprava čerstvej kávy v kancelárii

Zdravie a spokojnosť

Pitie kvalitnej kávy pomáha v prevencii rakoviny, Parkinsonovej choroby, cukrovky či depresií. Keď si vezmeme, že až 43 % zamestnancov považuje kávu za najlepší prostriedok na zvýšenie produktivy, je namieste otázka: Aká káva dokáže zamestnancom poskytnúť zdravotné benefity a zároveň zvýšiť aj ich spokojnosť a výkonnosť?

Spoľahlivosť a komfort

Kúpou kvalitnej kávy investujete do kvalitného vzťahu. Nielenže komunikujete priamo s výrobcom, ale v ňom získate aj spoľahlivého partnera, ktorý poradí s výberom kávy, pomôže so zabezpečením vhodného kávovaru a jeho pravidelným servisovaním, no hlavne vždy dodá čerstvo praženú kávu priamo do vašej kancelárie.

dodávatelia kávy na Slovensku

Ako by prebiehal výber kávy pre vašu kanceláriu či firmu?

Po tom, ako nás nezáväzne kontaktujete – či už cez formulár, e-mail, Facebook či Instagram – budú nasledovať tieto kroky:

1. krokom je zistiť, ako by mala chutiť vaša nová káva – aké sú vaše predstavy, preferencie či akým spôsobom si kávu najčastejšie pripravujete. S výberom kávy vám vieme pomôcť teoreticky aj prakticky – zaslaním vzoriek, príp. zorganizovaním ochutnávky či už v našej pražiarni alebo priamo u vás vo firme.

2. krokom je výber a zabezpečenie správnej techniky. Či už si budete chcieť kúpiť vlastný kávovar alebo budete mať záujem o prenájom kávovaru od nás, dokážeme poradiť a pomôcť v oboch prípadoch. V prípade prenájmu kávovarov je súčasťou aj pravidelný servis 2-krát do mesiaca, takže nemáte žiadne starosti.

3. krokom je dohodnutie presných podmienok odberu kávy, ktorým však naša starostlivosť o vás nekončí. Na nášho obchodného zástupcu sa môžete kedykoľvek obrátiť, či už budete chcieť vyskúšať novú kávu alebo budete mať akékoľvek otázky. Zároveň vás bude informovať aj o novinkách a ďalších ponukách z našej pražiarne.

Posuňte chuť vašej firemnej kávy na vyššiu úroveň

Nezáväzne kontaktujte nášho obchodného zástupcu a porozprávajte sa o možnostiach kvalitnej kávy vo vašej firme.

Majo - hlavný barista a manažér

Marek Csicso | obchodný zástupca
marek.csicso@ebenica.com
0905 745 333
LinkedIn