Už 15 rokov vám prinášame prémiovú kávu

Tradičné metódy spracovania kávy
Po zbere kávovníkových čerešní nastáva ďalší, veľmi dôležitý krok – ich spracovanie. Existuje hneď niekoľko metód spracovania kávy, a tie najbežnejšie vám teraz predstavíme.
Po zbere kávovníkových čerešní nastáva ďalší, veľmi dôležitý krok – ich spracovanie. Existuje hneď niekoľko metód spracovania kávy, a tie najbežnejšie vám teraz predstavíme.
V 1. epizóde nášho kávového magazínu sme pre vás spracovali pomerne častú tému, a tou je, ako si doma správne napeniť mlieko do kávy.
Radi by sme vám predstavili náš nový projekt – Kávovlog – magazín zo sveta kávy, ktorým vás bude sprevádzať náš barista Majo.
O tom, ako vznikla naša pražiareň kávy, ale aj prekonala obe vlny pandémie, bol v relácii Biznis televízie TA3 porozprávať náš šéf Marek.
Anglický termín pour over sa u nás používa ako označenie pre prekvapkávanú kávu. Pripravuje sa totiž prelievaním horúcou vodou. Filtrovaná káva a jej príprava však nie je žiadna veda a metód existuje dokonca hneď niekoľko.
Začiatkom decembra minulého roka sme spustili mini kampaň, ktorej cieľom bolo prostredníctvom predaja komplimentiek vyzbierať sumu na pomoc pezinskej chránenej dielni.
Viete, ako sa zrodila značka kávy Ebenica? Ak nie a zaujíma vás príbeh našej pražiarne, vypočujte si rozhovor s jej zakladateľom Marekom Fajčíkom.
Káva je náš obľúbený kolega, no nad kvalitou jeho „práce“ začneme uvažovať až vtedy, keď si uvedomíme, že s ním trávime 1/3 svojho života.
Nekonečné množstvo kombinácií, a pritom stále ten istý nápoj. Príprava espressa je proces, pri ktorom zohráva úlohu niekoľko kľúčových faktorov. Sú to všetky detaily od kvality zŕn až po hrúbku mletia.
Často sa nás pýtate, či do kávy pridávame oriešky, čokoládu, prípadne škoricu. V popise káv EBENICA COFFEE uvádzame však len chuťové tóny (chuť kávy), ktoré sú pre kávu prirodzené. Poďme si vysvetliť, ako vznikajú.
Káva sa dá pripraviť viacerými metódami, pričom mnohé sú staré ako ľudstvo samo. Ani jedna si však nedokázala získať srdcia kávičkárov tak rýchlo ako práve Aeropress.
Pomáhať by sme (si) mali celý rok. Bohužiaľ, množstvo pracovných povinností nám to nie vždy umožňuje. Tento predvianočný čas nám však naše „resty“ vždy spoľahlivo pripomenie.