Príprava espressa: Tajomstvo dokonalej espresso kávy
Nekonečné množstvo kombinácií a pritom stále ten istý nápoj. Do prípravy chuťovo vyladenej espresso kávy vstupuje zopár faktorov, ktoré však môžu výrazne zamiešať karty.
Nekonečné množstvo kombinácií a pritom stále ten istý nápoj. Do prípravy chuťovo vyladenej espresso kávy vstupuje zopár faktorov, ktoré však môžu výrazne zamiešať karty.
Kávu charakterizujú ju rôzne tóny a ich nuansy. Chuť kávy je doslova v každej šálke iná, špecifická. Tieto chuťové vlastnosti sú káve prirodzené. Prečítajte si, čo určuje chuťové tóny vašej kávy.
Káva sa dá pripraviť viacerými metódami, pričom mnohé sú staré ako ľudstvo samo. Ani jedna si však nedokázala získať srdcia kávičkárov tak rýchlo ako práve Aeropress.
Pomáhať by sme (si) mali celý rok. Bohužiaľ, množstvo pracovných povinností nám to nie vždy umožňuje. Tento predvianočný čas nám však naše „resty“ vždy spoľahlivo pripomenie.
Na prelome rokov sa u nás v pražiarni diali veľké veci! Do našej pražiarenskej rodiny totiž pribudol nový člen – pražiaci stroj Giesen W45A. A toto je jeho príbeh.
Minuloročný úspech v medzinárodnej gastro súťaži Great Taste sa nám podarilo obhájiť aj tento rok. Ocenenie získali tentokrát všetky 4 prihlásené espresso kávy.
Nádherné vzory a dokonalá symetria. Sýty kontrast farieb a jemná pena bez viditeľných bublín. Áno, reč je o latte art – profesionálnom baristickom umení.
Koľko kávových nápojov sa dá vytvoriť z espressa a speneného mlieka? Viac než si viete predstaviť! Najznámejším a doposiaľ najobľúbenejším je však nepochybne cappuccino. Ak hľadáte domáci cappuccino recept, čítajte až do konca. Pripravili sme si pre vás totiž rýchly návod, ako spraviť…
Dva rôzne názvy, dva rôzne nápoje. Ristretto vs espresso zvádzajú večný boj o to, kto bude vo svete kávičkárov najobľúbenejší. Majú mnoho spoločného, no dnes sa pozrieme skôr na to, aký je v nich rozdiel.
Malá šálka, výrazná aróma a jedinečná chuť. To je espresso! Lahodný kávový nápoj, ktorý povznesie telo i myseľ a ktorý milujú ľudia po celom svete.
Dva druhy kávy, ktoré môžu na oko zvádzať nekonečný boj. Arabica vs robusta však v správnej kombinácii dokážu vytvoriť jedinečnú a lahodnú súhru. Aké je rozdiel medzi nimi a ktorá káva je kyslá?
Kto by už len nepoznal známy taliansky dezert tiramisu? My sme si pre vás pripravili recept, do ktorého ide naša specialty coffee Ethiopia Dimtu Tero.