Už 15 rokov vám prinášame prémiovú kávu

Ako správne napeniť mlieko do kávy / KÁVOVLOG #1
V 1. epizóde nášho kávového magazínu sme pre vás spracovali pomerne častú tému, a tou je, ako si doma správne napeniť mlieko do kávy.
V 1. epizóde nášho kávového magazínu sme pre vás spracovali pomerne častú tému, a tou je, ako si doma správne napeniť mlieko do kávy.
Radi by sme vám predstavili náš nový projekt – Kávovlog – magazín zo sveta kávy, ktorým vás bude sprevádzať náš barista Majo.
O tom, ako vznikla naša pražiareň kávy, ale aj prekonala obe vlny pandémie, bol v relácii Biznis televízie TA3 porozprávať náš šéf Marek.
Anglický termín pour over sa u nás používa ako označenie pre prekvapkávanú kávu. Pripravuje sa totiž prelievaním horúcou vodou. Filtrovaná káva a jej príprava však nie je žiadna veda a metód existuje dokonca hneď niekoľko.
Začiatkom decembra minulého roka sme spustili mini kampaň, ktorej cieľom bolo prostredníctvom predaja komplimentiek vyzbierať sumu na pomoc pezinskej chránenej dielni.
Viete, ako sa zrodila značka kávy Ebenica? Ak nie a zaujíma vás príbeh našej pražiarne, vypočujte si rozhovor s jej zakladateľom Marekom Fajčíkom.
Káva je náš obľúbený kolega, no nad kvalitou jeho „práce“ začneme uvažovať až vtedy, keď si uvedomíme, že s ním trávime 1/3 svojho života.
Nekonečné množstvo možností pri príprave, z ktorej vznikne vždy ten istý nápoj. Príprava espressa je proces, pri ktorom zohráva úlohu niekoľko kľúčových faktorov. Sú to všetky detaily od kvality zŕn až po hrúbku mletia. Poďte si s nami urobiť dokonalú espresso kávu.
Chuť kávy môže byť oriešková, ovocná, čokoládová… ale oriešky, ovocie, ani čokoládu do nej nepridávame. Ide o prirodzené chuťové tóny kávy. Vznikajú vďaka podmienkam, v akých kávovník rastie. V tomto článku vám vysvetlíme, čo všetko ovplyvňuje chuť kávy a prečo chutí každá šálka inak.
Káva sa dá pripraviť viacerými metódami, pričom mnohé sú staré ako ľudstvo samo. Ani jedna si však nedokázala získať srdcia kávičkárov tak rýchlo ako práve Aeropress.
Pomáhať by sme (si) mali celý rok. Bohužiaľ, množstvo pracovných povinností nám to nie vždy umožňuje. Tento predvianočný čas nám však naše „resty“ vždy spoľahlivo pripomenie.
Na prelome rokov sa u nás v pražiarni diali veľké veci! Do našej pražiarenskej rodiny totiž pribudol nový člen – pražiaci stroj Giesen W45A. A toto je jeho príbeh.