KÁVOVLOG #2: Ako si pripraviť chutnú kávu cez Aeropress?
Novú, 2. epizódu nášho kávového magazínu sme sa rozhodli venovať Majovej obľúbenej alternatívnej metóde prípravy kávy: Aeropressu.
Novú, 2. epizódu nášho kávového magazínu sme sa rozhodli venovať Majovej obľúbenej alternatívnej metóde prípravy kávy: Aeropressu.
Po zbere kávovníkových čerešní nastáva ďalší, veľmi dôležitý krok – ich spracovanie. Existuje hneď niekoľko metód spracovania kávy, a tie najbežnejšie vám teraz predstavíme.
V 1. epizóde nášho kávového magazínu sme pre vás spracovali pomerne častú tému, a tou je, ako si doma správne napeniť mlieko.
Radi by sme vám predstavili náš nový projekt – Kávovlog – magazín zo sveta kávy, ktorým vás bude sprevádzať náš barista Majo.
O tom, ako vznikla naša pražiareň kávy, ale aj prekonala obe vlny pandémie, bol v relácii Biznis televízie TA3 porozprávať náš šéf Marek.
Už nejakú dobu sme svedkami prudkého rastu ceny kávy na medzinárodných trhoch. Len za posledných 12 mesiacov vzrástla priemerná cena kávy o viac ako 40 %.
Anglický termín pour over sa u nás používa ako označenie pre prekvapkávanú kávu. Metód ako si však takto filtrovanú kávu pripraviť je hneď niekoľko.
Začiatkom decembra minulého roka sme spustili mini kampaň, ktorej cieľom bolo prostredníctvom predaja komplimentiek vyzbierať sumu na pomoc pezinskej chránenej dielni.
Viete, ako sa zrodila značka kávy Ebenica? Ak nie a zaujíma vás príbeh našej pražiarne, vypočujte si rozhovor s jej zakladateľom Marekom Fajčíkom.
Káva je náš obľúbený kolega, no nad kvalitou jeho „práce“ začneme uvažovať až vtedy, keď si uvedomíme, že s ním trávime 1/3 svojho života.
Nekonečné množstvo kombinácií a pritom stále ten istý nápoj. Do prípravy chuťovo vyladenej espresso kávy vstupuje zopár faktorov, ktoré však môžu výrazne zamiešať karty.
Každá káva má svoju špecifickú chuť, ktorú charakterizujú rôzne tóny a ich nuansy. Tieto chuťové vlastnosti sú káve prirodzené a určuje ich množstvo faktorov.