Košík

Váš košík je prázdny.

Hario V60 dripper

Hľadáte kvalitné zariadenie na prípravu filtrovanej kávy? Hario V60 dripper je skvelou voľbou. Dizajnový, kvalitný a osvedčený kávovar od ikonickej značky Hario je na prípravu filtrovanej kávy ideálnym pomocníkom. V štartovacom sete Hario V60 Pour Over Kit nájdete všetko, čo budete na začiatok potrebovať. Stačí si už len vybrať vhodnú kávu na filter. Čítať viac →

Prečo si vybrať Hario V60 dripper?

  • Tento skvelý dripper je navrhnutý tak, aby vám poskytol dokonalú kontrolu nad procesom extrakcie, vďaka čomu má pripravená káva krásne vyváženú chuť.
  • Príprava kávy cez dripper Hario V60 je jednoduchá a zvládne ju naozaj každý. Zjednodušene povedané, stačí vložiť filter, preliať ho horúcou vodou, nasypať kávu a potom pomaly nalievať vodu.
  • V štartovacom sete nájdete všetko, čo na prípravu filtrovanej kávy potrebujete – karafu zo žiaruvzdorného skla, plastový dripper na prípravu až 4 šálok kávy, odmerku na kávu a sadu 40 ks bielených papierových filtrov Hario.

Ako si pripraviť skvelú kávu cez dripper?

Hoci je príprava filtrovanej kávy veľmi jednoduchá, môžete sa s ňou pohrať a experimentovaním dosiahnuť presne takú chuť kávy, aká vám vyhovuje.

Tu je pár tipov od nášho baristu, s ktorými budú vaše začiatky s filtrovanou kávou zaručene chutné.

  • Vyberte si svetlejšie praženú kávu – na filter sa hodia ľahšie, ovocnejšie kávy, s pestrou paletou chuťových tónov a príjemnou aciditou.
  • Kávu pomeľte tesne pred prípravou – aromatické látky zo zŕn po pomletí rýchlo vyprchávajú, preto odporúčame mlieť si kávu vždy až tesne pred prípravou. Nemáte mlynček? Cenovo dostupné a kvalitné ručné mlynčeky nájdete aj v našom e-shope.
  • Dajte pozor na hrúbku mletia – káva na filter by mala hrúbkou pripomínať strúhanku.
  • Používajte filtrovanú vodu – aj bežná filtračná kanvica spraví v chuti vody a teda aj kávy celkom zaujímavý rozdiel.
  • Sledujte teplotu vody – ideálna teplota vody by mala byť okolo 92-96 °C.
  • Dodržte správny pomer – pre dosiahnutie optimálnej chuti odporúčame pomer 1:15, teda 1 gram kávy na 15 ml vody. Samozrejme, môžete aj experimentovať a skúšať vlastné receptúry.
  • Neponáhľajte sa – príprava filtrovanej kávy je rituál. Kávu pomaly, cca 3 minúty zalievajte krúživým pohybom, aby sa rovnomerne extrahovala. Následne ju nechajte 2-3 minúty postáť a až potom podávajte.
  • Detailný postup na prípravu filtrovanej kávy cez Hario dripper si môžete prečítať aj v našom blogu Pour Over: Ako si pripraviť prekvapkávanú kávu.
Kategórie & Filtre

Zobrazený jediný výsledok

Výberové
zrná

Čerstvé
praženie

Svetové
ocenenia

Expresné
doručenie