Platba & Doručenie
Možnosti doručenia
- Kuriér GLS na adresu
- Packeta – výdajné miesta a Z-Boxy
- Osobný odber v Modre
Možnosti platby
- Online platba kartou
- Google Pay
- Apple Pay
- Dobierka
- Okamžitá platba cez internetbanking
Platba & Doručenie
Možnosti doručenia
Možnosti platby
Získa si vás hravými tónmi vanilky, plnou chuťou čokolády a príjemnou ovocnosťou v závere.
Mexico Finca Cruxtitla je výnimočná 100% Arabica pochádzajúca z rodinnej farmy, ktorú v roku 1972 založil Abraham Muguira, spolu so svojou ženou Milagros v oblasti Huatusco v Mexiku. Vďaka tropickému podnebiu, úrodnej pôde a dlhoročným skúsenostiam rodiny Muguira sa zrodila káva s vysokým hodnotením kvality (SCA 83,5) a nezameniteľným chuťovým charakterom.
Naša mexická Limitka je skvelou voľbou pre milovníkov stredne silných až silnejších káv, ktorí ocenia vyvážený no zároveň bohatý chuťový profil. V aróme zaujmú jemné tóny vanilky a kvetov. Chuťový profil je výrazný a komplexný: otvára sa horkými tónmi čokolády a orechov, ktoré sa postupne prelínajú s príjemnou ovocnosťou pripomínajúcou šťavnaté egreše.
EBENICA Mexico Finca Cruxtitla vynikne najmä v espresse, ale pokojne ju vyskúšajte aj na iné spôsoby prípravy. Za nás odporúčame predovšetkým tieto dva:
Ide o limitovanú edíciu káv, v rámci ktorej pravidelne predstavujeme kávy z rôznych regiónov či fariem. Ako už samotný názov prezrádza, Limitka je dostupná len v obmedzenom množstve.
V ponuke je len do vypredania zásob. A tých zvyčajne nie je veľa. Vyrábame ich z ojedinelých a raritných káv, miešame, degustujeme a vždy sa tešíme na nasledujúcu odozvu vás, našich zákazníkov. Kávové Limitky sú obmedzené najmä preto, že pri kúpe 2-4 mechov kávových zŕn (čo predstavuje asi 100-200 kilogramov) niekedy vykúpime celú úrodu z malej plantáže.
Hoci sa primárne zameriavame na výrobu espresso káv, v našej ponuke nájdete aj svetlejšie pražené kávy vhodné na filter. Ide o single origin kávy, v ktorých dominujú jemnejšie tóny od sladkých ovocných tónov cez kvetinové arómy až po príjemnú aciditu. Informácie o tom, či konkrétnu kávu odporúčame na prípravu cez filter nájdete v tabuľke parametrov v spodnej časti stránky. Experimentom sa však medze nekladú a aj v tomto smere záleží najmä na vašich osobných chuťových preferenciách.
Každú z káv pražíme odlišne, vzhľadom na jej charakter a tiež na to, akú chuť chceme vo výsledku dosiahnuť a na aký spôsob prípravy má byť primárne určená. Informáciu o stupni praženia konkrétnych káv nájdete v tabuľke s popisom parametrov danej kávy, v spodnej časti stránky.
V e-shope sú pri každej káve uvedené jej chuťové tóny, jednak cez ikony a tiež v jej podrobnom popise. Chuťové tóny v žiadnom prípade nie sú umelo pridávané aditíva, arómy ani dochucovadlá, ale prirodzené vlastnosti každej kávy.
V závislosti od druhu a odrody kávy, krajiny, regiónu a farmy, podnebia, nadmorskej výšky, pestovania a spracovania zelenej kávy, ako aj jej praženia a prípravy, sa v chuti kávy objavujú konkrétne chute a ich nuansy. Preto sa o káve hovorí, že je čokoládová, karamelová či chutí ako bobule.
Prečítajte si viac o chuťových tónoch v káve.
Verejné degustácie káv nerobíme, našu kávu však môžete ochutnať v našich podnikových predajniach v Modre a Žiline, kde sú zvyčajne k dispozícii na mlynčeku dve rôzne kávy.
Lokalita | Mexico, Veracruz, Huatusco |
---|---|
Nadmorská výška | 1300-1400 m.n.m |
Farmár | Abraham Muguira |
Druh | 100 % arabica |
Odroda | Catimor, Catuai |
Spracovanie | washed |
SCA skóre | 83,5 |
Praženie | Medium |
Príprava | espresso, moka |
Chuť a tóny | horká, s jemnou aciditou |