🎄 Kilečko za kilečko je tu: Nakúpte kávu nad 100 € a získajte 1 kg kávy ako darček. Len do 23.11. Neplatí na nákup darčekov a príslušenstva. Zistite viac. Skryť

Platba & Doručenie

Možnosti doručenia

  • Kuriér GLS na adresu
  • Packeta – výdajné miesta a Z-Boxy
  • Osobný odber v Modre

Možnosti platby

  • Online platba kartou
  • Google Pay
  • Apple Pay
  • Dobierka
  • Okamžitá platba cez internetbanking

Kefa na čistenie hlavy kávovaru

Praktický nástroj na údržbu vášho kávovaru

Kefka na čistenie hlavy kávovaru je špeciálne navrhnutá na jednoduché a bezpečné čistenie hlavy a tesnenia hlavy kávovaru. Nylonové štetiny sú dostatočne pevné na odstránenie usadenín, no zároveň šetrné k povrchu.

Viac informácií →

  • Kefka na čistenie hlavy kávovaru so štetinami z nylonu.
  • Účinné odstránenie kávových usadenín.
  • Ergonomická rukoväť chráni pred popálením.
  • Jednoduché použitie pri k pravidelnej údržbe.
  • Doprava zdarma u objednávok nad 39
  • Spôsoby platby a doručenia info
banner kávové darčeky

Účinné čistenie hlavy kávovaru

Pravidelné používanie kefy na čistenie hlavy kávovaru predlžuje životnosť zariadenia a zaručuje, že pripravovaná káva bude mať vždy čistú a plnú chuť. Usadeniny kávy a olejov negatívne ovplyvňujú výsledný nápoj, preto je dôkladná údržba kľúčová pre výslednú chuť kávového nápoja.

Prečo používať kefu na čistenie?

S kefkou jednoducho a pohodlne vyčistíte hlavy kávovaru bez rizika poškodenia či popálenia. Nylonové štetiny odstraňujú nečistoty aj z ťažko dostupných miest, čím zaisťujú hygienickú čistotu a bezchybnú funkčnosť kávovaru.

Ako používať kefu na čistenie hlavy kávovaru

  • Nechajte hlavu kávovaru vychladnúť.
  • Pomocou kefky dôkladne prečistite sprchu a tesnenie.
  • V prípade väčších usadenín použite aj čistiaci prášok alebo roztok.
  • Kefu po použití opláchnite a nechajte vyschnúť.

Parametre

Materiál

plast, nylonové štetiny

Použitie

čistenie sprchy a tesnenia hlavy kávovaru

Účel

domáce aj profesionálne kávovary

Produkt je zaradený v týchto kategóriách

Často kladené otázky

  • Aká je správna hrúbka mletia kávy do pákového kávovaru?

    Pre pákový kávovar na prípravu espresso kávy sa odporúča jemné mletie: na pohľad pripomína polohrubú múku, v ktorej sa môžu robiť občasne aj hrudky. Ideálna hrúbka mletia však môže závisieť aj od konkrétneho kávovaru a samozrejme aj vašich osobných preferencií.  Všeobecne platí, že hrúbka mletia by mala byť nastavená tak, aby extrakcia trvala približne 25 až 30 sekúnd, počas ktorých pripravíte espresso kávu v objeme 30-40 ml. Ak je mletie príliš hrubé, extrakcia bude príliš rýchla, čo môže viesť k slabšej chuti espressa. Naopak, príliš jemné mletie môže spôsobiť príliš veľký tlak a prekyslenie kávy. Téme mletia kávy a najčastejších chýb pri mletí sme venovali aj samostatný článok a Kávovlog.

  • Aké sú výhody zrnkovej kávy oproti mletej káve?

    Hlavnou výhodou je, že káva si v nemletej, zrnkovej podobe dlhšie zachováva svoju čerstvosť – teda optimálnu arómu a chuť. Po zomletí začínajú zo zŕn rýchlejšie vyprchávať aromatické zlúčeniny a káva stráca svoje kvality. Preto odporúčame kupovať zrnkovú kávu a pomlieť si ju až tesne pred samotnou prípravouposkytne vám bohatšiu chuť  ako káva, ktorá bola namletá pred niekoľkými dňami, týždňami či mesiacmi.

    V našich špeciálnych obaloch s jednosmerným ventilom a zip-lock systémom vám zrnková káva vydrží vo výbornej kvalite i niekoľko mesiacov od praženia.

    Ďalšou výhodou je, že máte možnosť sami si zvoliť hrúbku mletia a upraviť ju podľa zvolenej prípravy kávy. Z jedného balíčka kávy si tak viete pripraviť kávu rôznymi spôsobmi, v závislosti na hrúbke mletia.

  • Ako možno optimálne uskladniť mletú kávu Ebenica, aby si zachovala svoju čerstvosť čo najdlhšie?

    Aby ste si mletú kávu vychutnali čerstvú čo najdlhšie, uskladňujte ju v dôkladne uzavretej nádobe bez prístupu vzduchu na tmavom mieste pri izbovej teplote. Odporúčame na to vzduchotesnú nádobu Coffeevac, ktorú nájdete v našom eshope. Minimalizujete tak vystavenie kávy vzduchu, svetlu a teplu. Všetky naše obaly majú  jednocestný ventil. 220g a 500g veľkosti majú dokonca uzatvárací zip-lock systém. Týmto spôsobom si udrží mletá káva svoje aromatické vlastnosti dlhšie ako keby ste ju skladovali iným spôsobom. Samozrejme, vždy je najlepšie zomlieť si zrnkovú kávu tesne pred prípravou – tak dosiahnete maximálny chuťový a aromatický zážitok z vášho nápoja.

  • Je možné vašu kávu ochutnať?

    Samozrejme. Vynikajúcu chuť a arómu našich káv môžete sami zhodnotiť na základe bezplatnej degustácie. Tú je možné zrealizovať viacerými spôsobmi – zaslaním firemného degustačného setu, návštevou našej pražiarne v Modre alebo ochutnávkou a prezentáciou káv priamo vás vo firme. Ak máte záujem bezplatne ochutnať našu kávu, kontaktujte nás prostredníctvom krátkeho formulára, mailom alebo telefonicky.