Platba & Doručenie
Možnosti doručenia
- Kuriér GLS na adresu
- Packeta – výdajné miesta a Z-Boxy
- Osobný odber v Modre
Možnosti platby
- Online platba kartou
- Google Pay
- Apple Pay
- Dobierka
- Okamžitá platba cez internetbanking
🎄 Kilečko za kilečko je tu: Nakúpte kávu nad 100 € a získajte 1 kg kávy ako darček. Len do 23.11. Neplatí na nákup darčekov a príslušenstva. Zistite viac. Skryť
Skip to contentPlatba & Doručenie
Možnosti doručenia
Možnosti platby
Kefka na čistenie hlavy kávovaru je špeciálne navrhnutá na jednoduché a bezpečné čistenie hlavy a tesnenia hlavy kávovaru. Nylonové štetiny sú dostatočne pevné na odstránenie usadenín, no zároveň šetrné k povrchu.
Pravidelné používanie kefy na čistenie hlavy kávovaru predlžuje životnosť zariadenia a zaručuje, že pripravovaná káva bude mať vždy čistú a plnú chuť. Usadeniny kávy a olejov negatívne ovplyvňujú výsledný nápoj, preto je dôkladná údržba kľúčová pre výslednú chuť kávového nápoja.
S kefkou jednoducho a pohodlne vyčistíte hlavy kávovaru bez rizika poškodenia či popálenia. Nylonové štetiny odstraňujú nečistoty aj z ťažko dostupných miest, čím zaisťujú hygienickú čistotu a bezchybnú funkčnosť kávovaru.
| Materiál | plast, nylonové štetiny |
|---|---|
| Použitie | čistenie sprchy a tesnenia hlavy kávovaru |
| Účel | domáce aj profesionálne kávovary |

Pre pákový kávovar na prípravu espresso kávy sa odporúča jemné mletie: na pohľad pripomína polohrubú múku, v ktorej sa môžu robiť občasne aj hrudky. Ideálna hrúbka mletia však môže závisieť aj od konkrétneho kávovaru a samozrejme aj vašich osobných preferencií. Všeobecne platí, že hrúbka mletia by mala byť nastavená tak, aby extrakcia trvala približne 25 až 30 sekúnd, počas ktorých pripravíte espresso kávu v objeme 30-40 ml. Ak je mletie príliš hrubé, extrakcia bude príliš rýchla, čo môže viesť k slabšej chuti espressa. Naopak, príliš jemné mletie môže spôsobiť príliš veľký tlak a prekyslenie kávy. Téme mletia kávy a najčastejších chýb pri mletí sme venovali aj samostatný článok a Kávovlog.
Hlavnou výhodou je, že káva si v nemletej, zrnkovej podobe dlhšie zachováva svoju čerstvosť – teda optimálnu arómu a chuť. Po zomletí začínajú zo zŕn rýchlejšie vyprchávať aromatické zlúčeniny a káva stráca svoje kvality. Preto odporúčame kupovať zrnkovú kávu a pomlieť si ju až tesne pred samotnou prípravou – poskytne vám bohatšiu chuť ako káva, ktorá bola namletá pred niekoľkými dňami, týždňami či mesiacmi.
V našich špeciálnych obaloch s jednosmerným ventilom a zip-lock systémom vám zrnková káva vydrží vo výbornej kvalite i niekoľko mesiacov od praženia.
Ďalšou výhodou je, že máte možnosť sami si zvoliť hrúbku mletia a upraviť ju podľa zvolenej prípravy kávy. Z jedného balíčka kávy si tak viete pripraviť kávu rôznymi spôsobmi, v závislosti na hrúbke mletia.
Aby ste si mletú kávu vychutnali čerstvú čo najdlhšie, uskladňujte ju v dôkladne uzavretej nádobe bez prístupu vzduchu na tmavom mieste pri izbovej teplote. Odporúčame na to vzduchotesnú nádobu Coffeevac, ktorú nájdete v našom eshope. Minimalizujete tak vystavenie kávy vzduchu, svetlu a teplu. Všetky naše obaly majú jednocestný ventil. 220g a 500g veľkosti majú dokonca uzatvárací zip-lock systém. Týmto spôsobom si udrží mletá káva svoje aromatické vlastnosti dlhšie ako keby ste ju skladovali iným spôsobom. Samozrejme, vždy je najlepšie zomlieť si zrnkovú kávu tesne pred prípravou – tak dosiahnete maximálny chuťový a aromatický zážitok z vášho nápoja.
Samozrejme. Vynikajúcu chuť a arómu našich káv môžete sami zhodnotiť na základe bezplatnej degustácie. Tú je možné zrealizovať viacerými spôsobmi – zaslaním firemného degustačného setu, návštevou našej pražiarne v Modre alebo ochutnávkou a prezentáciou káv priamo vás vo firme. Ak máte záujem bezplatne ochutnať našu kávu, kontaktujte nás prostredníctvom krátkeho formulára, mailom alebo telefonicky.