Platba & Doručenie
Možnosti doručenia
- Kuriér GLS na adresu
- Packeta – výdajné miesta a Z-Boxy
- Osobný odber v Modre
Možnosti platby
- Online platba kartou
- Google Pay
- Apple Pay
- Dobierka
- Okamžitá platba cez internetbanking
Platba & Doručenie
Možnosti doručenia
Možnosti platby
Ručný mlynček na kávu Hario Smart G je moderný a praktický mlynček, ktorý vďaka keramickým mlecím kameňom zabezpečuje konzistentné mletie. Je ľahký, kompaktný a vďaka priehľadnému plastovému telu aj štýlový. Ideálny pre všetkých, ktorí si chcú vychutnať čerstvo pomletú kávu doma aj na cestách.
Používanie ručného mlynčeka na kávu je jednoduché a intuitívne. Stačí nastaviť požadovanú hrúbku mletia, nasypať zrná do priehľadnej nádoby a otáčaním oceľovej rukoväte si pripravíte čerstvo mletú kávu. Keramické kamene sú odolné a postarajú sa o konzistentné mletie, vďaka čomu je tento mlynček vhodný pre pour-over, aeropress, french press aj iné spôsoby prípravy.
Ručný mlynček na kávu Hario Smart G je ľahko prenosný a vďaka kompaktným rozmerom nezaberie veľa miesta. S kapacitou 25 g kávy pripravíte 2-3 šálky čerstvej kávy či už ste doma, v práci alebo na cestách. Je to skvelý doplnok pre každého, kto nechce robiť kompromisy medzi pohodlím a kvalitou.
Materiál | plast, nehrdzavejúca oceľ, keramika (mlecie kamene) |
---|---|
Rozmery | šírka 15 cm, výška 19 cm |
Farba | tmavá transparentná |
Kapacita | 25 g kávy (2–3 šálky) |
Pri príprave espressa je vhodné jemné mletie kávy, ktoré umožňuje dosiahnuť potrebný tlak a zvýrazniť špecifický chuťový profil kávového nápoja. Jemné mletie zabezpečuje, že voda preniká cez pomleté kávovníkové zrnká rovnomerne rýchlo, čo prispieva k výslednej kvalite a silnej chuti espressa.
Hrúbka mletia zásadne ovplyvňuje extrakciu kávy počas prípravy a teda aj výslednú chuť kávy v šálke. Na každý spôsob prípravy sa odporúča iný hrúbka mletia – napr. na espresso je odporúčané jemné mletie, zatiaľ čo pre filtrované kávy či french press sa preferuje hrubšie mletie. Nevhodne zvolená hrúbka mletia sa teda môže prejaviť aj v zhoršenej chuti kávy v šálke. Napr. príliš hrubé mletie znamená rýchlejší prietok vody cez kávu a môže viesť k nedostatočnej extrakcii, čo má za následok slabšiu chuť. Príliš jemné mletie zasa znamená pomalší prietok a môže spôsobiť preextrakciu – t.j. nápoj s nepríjemnými horkými tónmi.
Viac o mletí kávy a o tom, ako zvoliť ideálnu hrúbku sa dozviete v našom kávovlogu.
Hlavnou výhodou je, že káva si v nemletej, zrnkovej podobe dlhšie zachováva svoju čerstvosť – teda optimálnu arómu a chuť. Po zomletí začínajú zo zŕn rýchlejšie vyprchávať aromatické zlúčeniny a káva stráca svoje kvality. Preto odporúčame kupovať zrnkovú kávu a pomlieť si ju až tesne pred samotnou prípravou – poskytne vám bohatšiu chuť ako káva, ktorá bola namletá pred niekoľkými dňami, týždňami či mesiacmi.
V našich špeciálnych obaloch s jednosmerným ventilom a zip-lock systémom vám zrnková káva vydrží vo výbornej kvalite i niekoľko mesiacov od praženia.
Ďalšou výhodou je, že máte možnosť sami si zvoliť hrúbku mletia a upraviť ju podľa zvolenej prípravy kávy. Z jedného balíčka kávy si tak viete pripraviť kávu rôznymi spôsobmi, v závislosti na hrúbke mletia.
Existuje niekoľko osvedčených pravidiel, ako udržať kávu do kávovaru čerstvú čo najdlhšie. Tieto tipy sme zhrnuli aj na našom blogu. Prečítajte si ho a vychutnajte si voňavú šálku kávy každé ráno. Všetky obaly káv EBENICA obsahujú jednocestný ventil a 220g a 500g veľkosti majú aj uzatvárací zip-lock systém. Tieto prvky pomáhajú uchovávať kávové zrnká čerstvé. Okrem toho vám odporúčame používať našu dózu na skladovanie kávy s vakuovým systémom Coffeevac, ktorá efektívne chráni kávu pred vlhkosťou a oxidáciou.