🎄 Kilečko za kilečko je tu: Nakúpte kávu nad 100 € a získajte 1 kg kávy ako darček. Len do 23.11. Neplatí na nákup darčekov a príslušenstva. Zistite viac. Skryť

Platba & Doručenie

Možnosti doručenia

  • Kuriér GLS na adresu
  • Packeta – výdajné miesta a Z-Boxy
  • Osobný odber v Modre

Možnosti platby

  • Online platba kartou
  • Google Pay
  • Apple Pay
  • Dobierka
  • Okamžitá platba cez internetbanking

Ecuador Vilcabamba

kakaokakao
orechyorechy
ovocieovocie

Neskutočne lahodná 100% Arabica z údolia dlhovekosti, dostupná iba v limitovanom množstve.

Viac informácií →

Vyberte variant

  • Doprava zdarma u objednávok nad 39
  • Spôsoby platby a doručenia info
banner kávové darčeky

Prémiová káva pražená na Slovensku

Študentská pečať v šálke

V srdci andského pohoria, v regióne Vilcabamba, známom ako údolie dlhovekosti, sa rodí káva, ktorá je rovnako jedinečná ako miesto, z ktorého pochádza. Káva Ecuador Vilcabamba sa pýši vysokou kvalitou (SCA 84,5) a lahodnou chuťou pripomínajúcou Študentskú pečať v šálke. Plnú chuť kakaa dopĺňajú tóny orieškov a kandizovaného ovocia. Jej chuťové kvality oceníte nielen v espresse a cappuccine, ale aj pri príprave cez moka kanvičku a french press.

Čím je Ecuador Vilcabamba výnimočná?

  • Pestovanie v nadmorskej výške nad 1500 m n. m. zaručuje pomalé dozrievanie kávových čerešní a bohatú, plnú chuť.
  • Káva rastie v panensky čistej prírode, často v polodivokých podmienkach.
  • Vďaka unikátnej mikroklíme a vulkanickej pôde má lahodnú orieškovú arómu a komplexné telo s príjemne rezonujúcou horkosťou.
  • Miestni farmári využívajú tradičné, ekologické postupy a k pestovaniu pristupujú s veľkým rešpektom.

Tajomstvo dlhovekosti a skvelej kávy

Údolie dlhovekosti je zaujímavé nielen výbornou kávou ale predovšetkým tým, že miestni obyvatelia sa tu bežne dožívajú 90, 100, ba aj viac rokov – a to v dobrej fyzickej a duševnej kondícii. Zásluhu má na tom ich pokorný a pomalý spôsob života v spojení s prírodou. 97-ročná farmárka Julia Avelina Leon hovorí o káve ako o celoživotnej láske:

Keby som nemohla piť kávu, prišla by som o jednu z najkrajších vecí v živote.

Pestovanie kávy má vo Vilcabambe dlhú tradíciu a venujú sa mu celé rodiny. Po ručnom zbere, ktorý prebieha od júna do októbra, sa zrelé čerešne premývajú vodou z blízkych horských riek. Následne sa zrnká pomaly sušia na slnku a ručne triedia. Vzniká tak káva výnimočnej kvality, dostupná iba v malom množstve.

Premeňte pitie kávy na zážitok: Stiahnite si návod na kávový slow living rituál s kávou z údolia dlhovekosti

slow living manual

Káva z Vilcabamby nie je len nápoj. Je to pozvanie zmeniť spôsob, akým pijeme kávu. Pozvanie spomaliť, nadýchnuť sa a žiť viac prítomne. Stiahnite si náš návod na to, ako si doma pripraviť jednoduchý kávový rituál a naplno si vychutnať chvíľu pre seba (nielen) s kávou Ecuador Vilcabamba.

Parametre kávy

Parametre

Lokalita

Ekvádor, Vilcabamba

Nadmorská výška

1500 m n.m.

Druh

Arabica

Odroda

Typica, Bourbon, Caturra

Spracovanie

sun-dried, washed

SCA skóre

84,5

Praženie

medium

Príprava

espresso kávovar, moka kanvička, french press

Chuť a tóny

sladká chuť s nízkou aciditou v závere, tóny kakaa, orieškov a kandizovaného ovocia

Chuťový profil kávy

kakao
kakao
orechy
orechy
ovocie
ovocie

Produkt je zaradený v týchto kategóriách