Platba & Doručenie
Možnosti doručenia
- Kuriér GLS na adresu
- Packeta – výdajné miesta a Z-Boxy
- Osobný odber v Modre
Možnosti platby
- Online platba kartou
- Google Pay
- Apple Pay
- Dobierka
- Okamžitá platba cez internetbanking
🎄 Kilečko za kilečko je tu: Nakúpte kávu nad 100 € a získajte 1 kg kávy ako darček. Len do 23.11. Neplatí na nákup darčekov a príslušenstva. Zistite viac. Skryť
Skip to contentPlatba & Doručenie
Možnosti doručenia
Možnosti platby
V srdci andského pohoria, v regióne Vilcabamba, známom ako údolie dlhovekosti, sa rodí káva, ktorá je rovnako jedinečná ako miesto, z ktorého pochádza. Káva Ecuador Vilcabamba sa pýši vysokou kvalitou (SCA 84,5) a lahodnou chuťou pripomínajúcou Študentskú pečať v šálke. Plnú chuť kakaa dopĺňajú tóny orieškov a kandizovaného ovocia. Jej chuťové kvality oceníte nielen v espresse a cappuccine, ale aj pri príprave cez moka kanvičku a french press.
Údolie dlhovekosti je zaujímavé nielen výbornou kávou ale predovšetkým tým, že miestni obyvatelia sa tu bežne dožívajú 90, 100, ba aj viac rokov – a to v dobrej fyzickej a duševnej kondícii. Zásluhu má na tom ich pokorný a pomalý spôsob života v spojení s prírodou. 97-ročná farmárka Julia Avelina Leon hovorí o káve ako o celoživotnej láske:
Keby som nemohla piť kávu, prišla by som o jednu z najkrajších vecí v živote.
Pestovanie kávy má vo Vilcabambe dlhú tradíciu a venujú sa mu celé rodiny. Po ručnom zbere, ktorý prebieha od júna do októbra, sa zrelé čerešne premývajú vodou z blízkych horských riek. Následne sa zrnká pomaly sušia na slnku a ručne triedia. Vzniká tak káva výnimočnej kvality, dostupná iba v malom množstve.

Káva z Vilcabamby nie je len nápoj. Je to pozvanie zmeniť spôsob, akým pijeme kávu. Pozvanie spomaliť, nadýchnuť sa a žiť viac prítomne. Stiahnite si náš návod na to, ako si doma pripraviť jednoduchý kávový rituál a naplno si vychutnať chvíľu pre seba (nielen) s kávou Ecuador Vilcabamba.
| Lokalita | Ekvádor, Vilcabamba |
|---|---|
| Nadmorská výška | 1500 m n.m. |
| Druh | Arabica |
| Odroda | Typica, Bourbon, Caturra |
| Spracovanie | sun-dried, washed |
| SCA skóre | 84,5 |
| Praženie | medium |
| Príprava | espresso kávovar, moka kanvička, french press |
| Chuť a tóny | sladká chuť s nízkou aciditou v závere, tóny kakaa, orieškov a kandizovaného ovocia |

