Platba & Doručenie

Možnosti doručenia

  • Kuriér GLS na adresu
  • Packeta – výdajné miesta a Z-Boxy
  • Osobný odber v Modre

Možnosti platby

  • Online platba kartou
  • Google Pay
  • Apple Pay
  • Dobierka
  • Okamžitá platba cez internetbanking

Honduras Abeja

Príjemne ovocná káva vhodná i na filter

Organicky pestovaná káva s chuťou tropického ovocia a mandlí, skvelá na espresso, filter aj do letných drinkov. Limitovaná edícia od združenia malých farmárov z hôr v Hondurase. 

  • Organické pestovanie
  • Príjemne ovocná chuť
  • Káva ideálna na leto
  • Na filter aj espresso

Vyberte variant

  • Doprava zdarma u objednávok nad 39
  • Spôsoby platby a doručenia info

Prémiová káva pražená na Slovensku

Originálna chuť na letné dni

Naša aktuálna Limitka je skutočnou chuťovkou pre milovníkov ovocných káv. Organicky pestovaná arabica z Hondurasu osloví vôňou čokoládových praliniek a chuťou s tónmi tropického ovocia a mandlí.

Vďaka honey spracovaniu má plné telo, vyváženú aciditu a krásne vynikne pri príprave cez filter. Pripravíte si z nej espresso plné šťavnatej chuti a perfektne sa hodí do letných drinkov, v ktorých pôsobí sviežo a ľahko.

Čím je Honduras Abeja výnimočná?

  • Bohatá chuť je daná aj pestovaním v nadmorskej výške nad 1500 m n. m., ktoré zaručuje pomalé dozrievanie kávovníkových čerešní.
  • Káva je pestovaná organicky, s rešpektom k okolitej prírode.
  • Pestovateľské združenie využíva inovatívne ekologické postupy a podporuje zachovanie biodiverzity i rozvoj miestnej komunity.
  • Vyvážený chuťový profil kávy poteší milovníkov kvalitného espressa i alternatívnych príprav.

Vyskúšajte ju aj s mliekom, napríklad ako cappuccino. Nie je to úplne bežné spojenie, ale výsledná chuť je veľmi zaujímavá.

Marek Csicso, barista a obchodný manažér EBENICA COFFEE

Organické pestovanie v spojení s včelárstvom

Káva Honduras Abeja pochádza z najvyššie položeného regiónu Hondurasu, Capucas. Pestuje sa organicky, na malých rodinných farmách, prepojených družstvom Cooperativa Cocafcal Capucas.

Toto družstvo je veľmi aktívne v oblasti trvalo udržateľného rozvoja. Ako prvé v krajine využilo solárne sušiarne aj pre mikroloty (malé produkcie káv) a začalo prepájať pestovanie kávy s včelárstvom, čo prináša benefity nielen farmárom, ale aj miestnej faune a flóre. Včely sa totiž postarajú o lepšie opelenie, a teda aj vyššiu úrodnosť rastlín.

Parametre kávy

Lokalita

Honduras, Capucas

Nadmorská výška

1500 m n.m.

Farmár

Cooperativa COCAFCAL

Druh

Arabica

Odroda

Catuai, Caturra, Icatu, Pacamara, Pacas

Spracovanie

honey

SCA skóre

85,75

Praženie

medium

Príprava

filter, espresso

Chuť a tóny

príjemne ovocná chuť s výraznými tónmi mandlí

Chuťový profil kávy

  • mandle0%
  • tropické ovocie0%
  • pralinky0%