Platba & Doručenie
Možnosti doručenia
- Kuriér GLS na adresu
- Packeta – výdajné miesta a Z-Boxy
- Osobný odber v Modre
Možnosti platby
- Online platba kartou
- Google Pay
- Apple Pay
- Dobierka
- Okamžitá platba cez internetbanking
🎄 Kilečko za kilečko je tu: Nakúpte kávu nad 100 € a získajte 1 kg kávy ako darček. Len do 23.11. Neplatí na nákup darčekov a príslušenstva. Zistite viac. Skryť
Skip to contentPlatba & Doručenie
Možnosti doručenia
Možnosti platby
Zdá sa to neuveriteľné (aspoň nám), ale tento rok oslavujeme už 15. výročie založenia pražiarne EBENICA COFFEE. Preto sme sa rozhodli vytvoriť špeciálnu „narodeninovú“ espresso zmes, ktorá spája všetko, čo na našich kávach najviac milujete. Výberovú kvalitu, úžasnú arómu a lahodne vyváženú chuť, v ktorej dominujú sladké čokoládové a karamelové tóny, doplnené jemnou ovocnosťou.
Blend XV je jednoducho výborná espresso káva s plným telom a komplexnou chuťou, ktorá sa výborne hodí aj na prípravu cappuccino či latte.
V balíčku kávy Blend XV nájdete skvele vyladenú zmes výberových káv arabica z Brazílie, Tanzánie a Hondurasu. Namiešali a upražili sme ich tak, aby sa v šálke espressa postupne rozohral pestrý koncert chutí. V úvode sa k slovu dostane obľúbená Brazília, so svojimi čokoládovými tónmi. Nasledujú sladké tóny karamelu z Hondurasu a v závere pocítite zaujímavú ovocnosť Tanzánie, pripomínajúcu chuť zelených jabĺk a červených ríbezlí.
| Lokalita | Brazília, Tanzánia, Honduras |
|---|---|
| Odroda | 100 % arabica |
| Praženie | Medium |
| Príprava | espresso, cappuccino, moka konvička, french press |
| Chuť a tóny | horká, sladká, jemná ovocnosť |


Pre pákový kávovar na prípravu espresso kávy sa odporúča jemné mletie: na pohľad pripomína polohrubú múku, v ktorej sa môžu robiť občasne aj hrudky. Ideálna hrúbka mletia však môže závisieť aj od konkrétneho kávovaru a samozrejme aj vašich osobných preferencií. Všeobecne platí, že hrúbka mletia by mala byť nastavená tak, aby extrakcia trvala približne 25 až 30 sekúnd, počas ktorých pripravíte espresso kávu v objeme 30-40 ml. Ak je mletie príliš hrubé, extrakcia bude príliš rýchla, čo môže viesť k slabšej chuti espressa. Naopak, príliš jemné mletie môže spôsobiť príliš veľký tlak a prekyslenie kávy. Téme mletia kávy a najčastejších chýb pri mletí sme venovali aj samostatný článok a Kávovlog.
Pre dosiahnutie krásnej cremy je dôležité je zvoliť kvalitne spracovanú a najmä čerstvo praženú kávu, pretože má maximálny obsah esenciálnych olejov a bielkovín, ktoré prispievajú k tvorbe cremy (peny) na espresse. Dôležitá je aj správna hrúbka mletia kávy, pretože tá ovplyvní proces extrakcie. Výslednú cremu môže ovplyvniť aj množstvo kávy, ktoré používate na prípravu espressa a čas extrakcie. Pre espresso je optimálny čas extrakcie približne 25 až 30 sekúnd. Kratší alebo dlhší čas môže ovplyvniť chuť kávy a cremu. Skúšajte rôzne druhy káv, pretože rozdielne odrody môžu vytvárať odlišnú cremu – napr. Robusta vytvára na povrchu espressa hustejšiu cremu ako Arabica.