Platba & Doručenie
Možnosti doručenia
- Kuriér GLS na adresu
- Packeta – výdajné miesta a Z-Boxy
- Osobný odber v Modre
Možnosti platby
- Online platba kartou
- Google Pay
- Apple Pay
- Dobierka
- Okamžitá platba cez internetbanking
🎄 Kilečko za kilečko je tu: Nakúpte kávu nad 100 € a získajte 1 kg kávy ako darček. Len do 23.11. Neplatí na nákup darčekov a príslušenstva. Zistite viac. Skryť
Skip to contentPlatba & Doručenie
Možnosti doručenia
Možnosti platby
EBENICA Brasil Frankenstein je unikátna farmárska Arabica s ovocnými akcentami a sladkou dochuťou. V šálke prekvapí tónmi ananásu, brusníc a ovocného džemu, ktoré v závere dopĺňa jemná mandľová horkosť. Hodí sa na espresso aj alternatívne prípravy.
Táto netradičná brazílska káva osloví každého, kto rád objavuje výnimočné chute. Za svoj nezvyčajný názov a unikátnu chuť vďačí brazílskym farmárom, ktorí precíznym selektívnym zberom čerešní a ich kombinovaním vytvorili výber toho najlepšieho z regiónu. Výsledkom ich snahy je sladká káva, v ktorej cítiť tóny ovocného džemu a mliečnej čokolády, nerušene doplnené o príjemnú horkosť tabaku.
Vysoké SCA skóre (86 bodov) a výrazná ovocnosť predurčujú kávu Brasil Frankenstein na alternatívne prípravy, no výborne chutí aj ako espresso.
Mohlo by vás tiež zaujímať: Acidita kávy: Kedy je kyslosť kávy v poriadku?
Káva Brasil Frankenstein pochádza z Brazílie, z regiónu Caparaó Mountains, kde leží farma Marildy Mafortovej. Marilda pochádza z farmárskej rodiny, takže pestovanie kávy má doslova v krvi. Na výberovú kávu sa začala špecializovať v roku 2016, kedy si založila farmu Sítio Das Colinas, ktorá má v regióne výsadné postavenie. Vďaka nadmorskej výške 1 250 m.n.m. a ideálnej mikroklíme sa kávovníkom a produkcii výberovej kávy na jej farme veľmi dobre darí. Že Marilda patrí k najlepším súčasným producentom kávy v Brazílii dokazuje aj fakt, že sa jej káva v roku 2020 dostala medzi finalistov Coffee of the Year Award Brazil 2020.
| Lokalita | Caparaó Mountains, Brazília |
|---|---|
| Nadmorská výška | 1250 m.n.m. |
| Farmár | Sítio Das Colinas, Marilda Mafortova |
| Druh | |
| Odroda | Red Catuaí+Red Bourbon+Yellow Caturra |
| Spracovanie | Honey, Anaerobic fermentation |
| SCA skóre | 86 |
| Praženie | Medium Light |
| Príprava | espresso, automat, moka, french press, aeropress, zalievaná, v60 |
| Chuť a tóny | sladká, ovocná, džem, čokoláda, tabak |

