🎄 Kilečko za kilečko je tu: Nakúpte kávu nad 100 € a získajte 1 kg kávy ako darček. Len do 23.11. Neplatí na nákup darčekov a príslušenstva. Zistite viac. Skryť

Káva do kávovaru

Ako má vyzerať správne espresso? Malá šálka a v nej karamelovo sfarbená crema, lahodná aróma a plná chuť. Ak milujete espresso tak, ako my, určite viete, že jeho základom je kvalitná a čerstvá káva. A práve to je dôležité, ak chcete v šálke cítiť výraznú chuť a vidieť krásne hustú cremu. Čítať viac ↓

Kategórie & Filtre
  • Biely nápis "organic" na tmavozelenom pozadí.
    Cuba Caracolito Peaberry

    Cuba Caracolito Peaberry

    Kubánska káva s chuťou horkej čokolády, amaretta a vlašských orechov.

    mandlemandle
    čokoládačokoláda
    orechyorechy
    Na sklade
    Price range: 13,90€ through 27,80€
  • obal kávy Guatemala Huehuetenango

    Guatemala Huehuetenango

    Pripravte sa na explóziu chutí: od sviežich čerešní, cez mandle a čokoládu až po grepovú dochuť.

    mandlemandle
    čokoládačokoláda
    grepgrep
    Na sklade
    Price range: 11,90€ through 23,80€

Najlepšia káva do kávovaru

Na prípravu espressa môžete využiť ktorúkoľvek z čerstvo pražených káv EBENICA. Každá z nich je pražená podľa našej vlastnej receptúry, s ohľadom na dosiahnutie vynikajúcej chuti.

Pre domáce espresso kávovary odporúčame predovšetkým tieto kvalitné kávy:

Zrnková alebo mletá káva?

Na prípravu espressa odporúčame zvoliť zrnkovú kávu, ktorá si pri správnom skladovaní udrží optimálnu kvalitu omnoho dlhšie ako mletá káva. Ak máte pákový espresso kávovar, je ideálne kúpiť si k nemu aj kvalitný mlynček a kávu si zomlieť vždy tesne pred jej prípravou.

Ak sa predsa rozhodnete zakúpiť si mletú kávu, v našom e-shope nájdete najžiadanejšie espresso blendy v 220g balení, čerstvo pomleté na hrúbku, ktorá je ideálna pre prípravu espressa.

Ako pripraviť dokonalú kávu na domácom kávovare

Štandardne sa espresso pripravuje zo 7 až 9 gramov čerstvo namletej kávy, ktorá sa extrahuje po dobu 25 až 30 sekúnd, čoho výsledkom je nápoj s objemom približne 25 až 30 ml.

Vo svete kávových nadšencov je však príprava espressa hotovou vedou. Baristi sa so základnou receptúrou radi hrajú a snažia sa nájsť svoj vlastný dokonalý postup.

Základom je však použiť kvalitnú čerstvú kávu a filtrovanú voduako tieto faktory ovplyvňujú kvalitu espressa sme zhrnuli aj v krátkom videu. Inšpirovať sa môžete aj v našom článku o tajomstvách dokonalej espresso kávy a tvorbe kávových receptúr.