Už 15 rokov vám prinášame prémiovú kávu

Základy latte artu (1. časť) / KÁVOVLOG #11
Keďže náš prvý kávovlog Ako správne napeniť mlieko do kávy je jedným z najúspešnejších, dnes vám ukážeme, ako sa naučiť techniku latte art.


Keďže náš prvý kávovlog Ako správne napeniť mlieko do kávy je jedným z najúspešnejších, dnes vám ukážeme, ako sa naučiť techniku latte art.

Téma instantnej kávy je aj do dnešného dňa ešte pomerne kontroverzná. Aký je náš názor na jej pravidelnú konzumáciu sa dozviete v novom diele Kávovlogu.

Prekvapkávaná, filtrovaná, Hario V60 káva či pour over. Všetky tieto termíny označujú jednu a tú istú metódu prípravy kávy. A my sa na ňu teraz spoločne s Majkom pozrieme.

Viete, koľko práce predchádza tomu, kým sa zo zelenej kávy stane ten krásne prevoňavý kávový balíček, ktorý si kúpite v našej predajni či e-shope?

Ktorá káva je lepšia – single origin alebo blend? Na túto jednoduchú a pomerne častú otázku neexistuje jednoznačná odpoveď. Povieme vám, prečo je to tak.

Procesy odstraňovania kofeínu z kávy sa líšia v použitých technikách a vo výslednej kvalite kávového nápoja. V tomto článku sa dozviete, ako sa vyrába bezkofeínová káva a ako si vybrať tú naozaj kvalitnú.

Piaty diel kávovlogu je venovaný už dobre známej téme, a to príprave kávy cez moka kanvičku, tiež nazývanú koťogó. Že neviete o čo ide? Pozrite si video!

V štvrtom diele kávovlogu sme sa venovali téme základným kávovým nápojom. Viete aký je rozdiel medzi nimi a čo si v kaviarni objednať? Vybrali sme tie najobľúbenejšie druhy kávy, s ktorými sa môžete bežne stretnúť v kaviarňach.

Praženie je jedným z najfascinujúcejších aspektov kávového priemyslu, pretože sa vďaka nemu zelené kávovníkové zrná v priebehu pár minút zmenia na zlato v šálke.

Tretí diel kávovlogu je venovaný dôležitej téme, a to základným pravidlám správneho skladovania zrnkovej kávy, vďaka ktorým si zachová svoju arómu a chuť.

Turecká káva má bohatú chuť a výraznú arómu. Na Slovensku si pod názvom „turek“ však predstavíme skôr obyčajnú zalievanú kávu. Prečítajte si, ako naozaj turecká káva vznikla a aká je jej príprava krok za krokom.

Druhá epizóda nášho Kávovlogu je o alternatívnej metóde prípravy aeropress kávy. Tento spôsob prípravy je ideálny na cesty do prírody, do práce, ale aj na pohodové víkendové rána. Pozrite si Majov jednoduchý a prehľadný návod, ako ju pripraviť správne a chutne.