Keďže sa nám vonku zozimieva a Vianoce sú za rohom, náš Majo pre vás natočil špeciálnu edíciu Kávovlogu. Ako sám vraví, toto ovsené latte zahreje nielen telo, ale aj ducha nejedného kávičkára.
Obsah článku
Latte na každú príležitosť
Pre mnohých je práve káva latte prvou voľbou. A to najmä vo chvíľach, keď túžia po teplom a povzbudzujúcom nápoji, ktorý prebudí zmysly a pohladí chuťové poháriky.
Jednou z výnimočných vlastností latte je jeho variabilita. Existuje množstvo variácií, ako tento nápoj pripraviť podľa vašich chuťových preferencií. O vanilkovom a čokoládovom ste už určite počuli. Poďte si s nami pripraviť toto vianočné. Jeho tajnou ingredienciou je zimný vianočný sirup:
Ingrediencie:
- 60% čokoláda (Peru)
- mletá škorica
- celá škorica
- trstinový cukor
- zmes vianočného korenia
- ovsené mlieko
- káva EBENICA Colombia Felice Medellin
Vyberte si z prémiových káv na prípravu latte
-



Peru Chanchamayo
Gurmánska 100% Arabica s lahodnou vôňou a plnou chuťou čokolády, karamelu a škorice.
Na skladePrice range: 13,90€ through 27,80€ -


Colombia Felice Medellin
Získa si vás svojou podmanivou vôňou orieškov a lahodnými tónmi mliečnej čokolády.
Na skladePrice range: 4,49€ through 35,90€
Postup:
- Nad parou si rozpustíme čokoládu a namočíme do nej okraj pohára.
- Pripravíme si vianočný sirup.
- Na panvicu dáme cukor, vianočné koreniny a miešame, kým nám vznikne karamel.
- Pridáme vodu a necháme rozpustiť.
- Hotovú zmes precedíme cez sitko a necháme schladiť.
- V kanvičke na napeňovanie mlieka napeníme lyžicu vychladnutého sirupu a mlieka.
- Do pohára si pripravíme dvojitú dávku kávy EBENICA Colombia Felice Medellin a dolejeme napeneným mliekom.
Náš tip: Vianočné latté sa skvelo dopĺňa s kávovým vianočným pečivom z nášho blogu 🙂









